Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Kinderdagopvang – peuter

We werken met een leeftijdsgerichte groepsindeling. Daar geloven we in. Daarom vangen we peuters van 2-4 jaar op in eigen groepen. Onze kinderdagopvang voor peuters is erop gericht om peuters een vliegende start te geven op de basisschool. Spelenderwijs stimuleren we de brede ontwikkeling van jouw kind. Dit doen we aan de hand van terugkerende thema’s volgens het piramide-programma. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de peutergroepen.

Op ontdekkingstocht

In de leeftijd van 2 t/m 4 jaar wordt de omgeving en belevingswereld van het kind groter, er is meer behoefte aan uitdaging en om op ontdekking te gaan. Het is belangrijk spelenderwijs te blijven leren, waardoor fantasie en de motorische ontwikkeling aandacht krijgen en jouw kind op die manier spelenderwijs voorbereid wordt op school. Wij zijn ons bewust van onze belangrijke taak om samen met jou als ouder te zorgen dat kinderen zich goed ontwikkelen.

Dagindeling

Op onze peutergroepen werken we met een dagindeling met vaste tijden voor eten, drinken, spelen en slapen. Voor kinderen is een vast ritme belangrijk: het geeft ze een vertrouwd en veilig gevoel en ze weten precies waar ze aan toe zijn.

Wat is het verschil tussen peuterdagopvang en peuteropvang?

Wij bieden bij KOM beide soorten opvang. Het grootste verschil is dat peuterdagopvang de opvang voor de hele dag is en peuteropvang voor een dagdeel tijdens schoolweken. We leggen je graag uit wat voor jouw als ouder belangrijk is om op te letten bij de opvangkeuze en wat het verschil is.

Spelenderwijs leren

Spelend leren en ontdekken zijn een goede voorbereiding op het basisonderwijs. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind met zorg en aandacht. Waar nodig stimuleren we ze ook een beetje extra op een manier die past bij jouw kind. Dit doen we aan de hand van leuke en uitdagende activiteiten volgens de thema’s van ons Piramideprogramma.

Wat kost kinderdagopvang voor mijn peuter?

Wil jij weten wat het kost om jouw peuter naar de kinderdagopvang te brengen? Vul dan onze rekentool in om te zien wat de kosten zijn.