Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Buitenschoolse opvang

Wil jouw kind na schooltijd even bijkomen op een rustige plek met ruimte én aandacht voor zijn of haar eigen verhaal? Of is jouw kind liever actief bezig in de buitenomgeving met leeftijdsgenootjes. Dat kan allemaal bij onze BSO’s, want bij ons is het motto “niets moet”. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de BSO’s.

Wat doen we op de BSO?

Zodra de schoolbel gaat, gaat het ontdekkingsproces van kinderen door. Want kinderen blijven nieuwsgierig en gaan daar na schooltijd ook graag mee verder. We bieden ze op onze BSO’s de mogelijkheid dat te doen: zowel binnen áls buiten! We hebben veelzijdige binnenruimtes waar van alles te ontdekken is: alleen én met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook in de groene buitenruimtes kan een basisschool kind van alles beleven! En zit het weer even niet mee, dan halen we groen naar binnen.

Ontspannen of inspannen met leeftijdsgenootjes

Op de BSO moeten kinderen kunnen ontspannen en plezier hebben. De kinderen bij de buitenschoolse opvang worden, zo mogelijk, op leeftijd ingedeeld. Ons activiteitenaanbod stemmen we dan ook zoveel als mogelijk af per leeftijdscategorie. Kinderen ontmoeten bij onze BSO’s niet alleen kinderen van de eigen school, maar ook kinderen van scholen uit de omgeving. Dit versterkt de vriendschappen buiten school om. Verbinding vinden we erg belangrijk binnen onze organisatie. Het in verbinding staan met de kinderen, hun ouders, elkaar en de kinderen onderling. Daarnaast is de BSO dé locatie om ook verbinding tussen kinderen uit een zelfde buurt/plaats te versterken.

Niks moet!

Er wordt gewerkt met een vast team van pedagogisch medewerkers en een dagelijks terugkerend dagritme. Op die manier werken we aan het versterken van het gevoel van veiligheid tijdens de BSO. De kinderen verblijven bij ons in hun vrije tijd. Er is dan ook geen sprake van ‘moeten’ maar van ‘mogen’. We stimuleren de kinderen om aan te sluiten bij de activiteiten die we aanbieden en stimuleren de kinderen mee te denken over dit aanbod (qua activiteiten, inrichting, voeding etc).

Voorschoolse opvang

Wij bieden ook opvang aan kinderen vóór schooltijd! Je brengt je kind ’s morgens naar de opvang en wij zorgen ervoor dat hij of zij veilig met een vervoersmiddel van KOM of lopend naar school wordt gebracht.

Vakantie opvang

Tijdens schoolvakanties bieden wij een speciaal vakantieprogramma waarbij we soms ook met verschillende locaties samenwerken. Onze BSO locaties zijn veelal gevestigd in de basisscholen zelf of in de buurt van basisscholen in de gemeente Epe en Heerde.

Wat kost buitenschoolse opvang voor mijn kind?

Wil jij weten wat het kost om jouw kind naar de BSO te brengen? Vul dan onze berekentool in om te zien wat de kosten zijn.