Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Wat een feest: het is Modderdag bij KOM!

Op vrijdag 28 juni was het één groot modderfeest bij alle locaties van KOM kinderopvang: op de babygroepen, bij de peuters en ook op de buitenschoolse opvang! Alle kinderen mochten op deze speciale Modderdag heerlijk spelen met de combinatie van zand & water! Modderdag is een initiatief van het IVN.

Wat is Modderdag?

Tijdens Modderdag staat het spelen met de elementen water & zand centraal. Kinderen krijgen buiten (en op sommige locaties ook binnen!) de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. Kortom, heerlijk actief bezig met natuur waarbij je lekker vies mag worden!

Waarom Modderdag?

Waar en wanneer is er nog plek om te spelen in de natuur? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via smartphones, tablets, televisie en games. Terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is én het past bij de groen-visie van KOM!

Wat doen we op Modderdag?

Op onze locaties in Vaassen, Emst, Epe, Heerde én Wapenveld mochten de kinderen op deze Modderdag naar hartenlust met modder spelen en dus lekker vies worden. Wat is er veel te ontdekken en elke locatie had weer wat anders bedacht om te doen met modder: schilderen met modder, glijden in de modder, met speelgoedautootjes door de modder rijden zijn maar zo een paar voorbeelden. Het was een geslaagde dag!