Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Warmetruiendag

Warmetruiendag bij KOM kinderopvang

Op 2 februari was het de Nationale Warmetruiendag. Alle locaties bij KOM kinderopvang deden hieraan mee: pedagogisch medewerkers, kinderen en kantoorpersoneel!

Wat is de warmetruiendag?

Het motto van ‘Warmetruiendag’ is: verwarm jezelf niet de wereld. Het doel ervan is stil te staan bij ons energieverbruik en de eventuele energieverspilling. Op deze dag trekken veel Nederlanders een warme trui aan en gaat de verwarming omlaag. 
Warmetruiendag
Warmetruiendag

Wat is het effect van warmetruiendag?

Gebleken is dat 1 op de 5 mensen die een keer meedoet met ‘Warmetruiendag’ daarna bewuster met energie omgaat en minder verspilt. En het effect is met minimale inspanning al zo groot. Wanneer de verwarming 1 graad lager gezet wordt, bespaar je al 6% energie en dus 6% CO2. Hoe meer mensen dat doen hoe groter de impact natuurlijk. Meer informatie is te vinden op onderstaande website. 

Wat deden we bij KOM aan warmetruiendag?

Op elke locatie zetten we de verwarming een standje lager! We deden tal van activiteiten om ons op een andere manier warm te houden: we deden een dikke trui aan, gingen samen dansen, deden leuke beweegspelletjes of maakten een warm soepje. Ook werden er creatieve activiteiten gedaan die te maken hebben met warmetruiendag. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

Warmetruiendag