Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Puzzelen met ijsstokjes voor peuters

Zonder veel budget kun je thuis je eigen spelletjes maken die ook nog eens educatief zijn! Deze low budget activiteit is eenvoudig te maken en erg leuk voor je kind. Op een eenvoudige manier kun je thuis ook aan de slag om de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht van je kind op een speelse manier te verbreden.

Met dit spelletje daag je jouw kind uit om te ontdekken welke vormen of patronen bij elkaar horen. Wij maakten er een paasactiviteit van, maar je kunt ze maken in elk thema.

Wat heb je nodig en hoe maak je het?

Wat heb je nodig:
IJsstokjes, stickervel, scherp mesje

Hoe maak je het?

Leg twee ijsstokjes tegen elkaar. Plak er stickers op die er precies op passen. Druk de stickers goed glad. Heb je stickers erop geplakt, snijd dan met een scherp mesje tussen de twee ijsstokjes door. Haal de twee ijsstokjes van elkaar af en de puzzel is klaar. Bekijk het filmpje.

Samen spelen en ontdekken

Hoe speel je het?

Leg de ijsstokjes door elkaar op een tafel. Geef jouw kind één ijsstokje en vraag hem/haar een andere erbij te zoeken die erbij past. Dit herhaal je totdat alle ijsstokjes compleet zijn.

Iets moeilijker maken?

Lukt het jouw kind het onder de knie? Om het een stapje moeilijker te maken, kun je ook drie ijsstokjes neerleggen en daar stickers op plakken. Zoek stickers uit die precies over 3 ijsstokjes passen en plak ze erop en vervolgens doe je precies hetzelfde verder als bij twee ijsstokjes.  Heel veel ontdek- en speelplezier!