Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Peuter4daagse bij KOM kinderopvang

We willen op onze opvang graag zoveel mogelijk kinderen laten ervaren hoe leuk bewegen is! Daarom deden wij van 21 t/m 24 mei met alle peuters mee aan de landelijke Peuter4daagse. 

Wat houdt de Peuter4daagse in?

Het doel van de Peuter4daagse is vooral plezier beleven aan het samen buiten bewegen. Bewegen is namelijk goed voor iedereen. Elke dag wandelen we ca. 15 minuten met de peuters. En iedere gewandelde dag ontvangen de kinderen een mooie stempel of sticker op zijn/haar stickerkaart. En uiteindelijk op de laatste dag, ontvangen de kinderen hun welverdiende medaille! 

Wat ontdekken de peuters onderweg?

De peuters genoten van de buitenlucht en alles wat ze onderweg tegenkwamen. Wat komen we veel ‘verloren spullen’ tegen onderweg: geknakte bloempjes, veertjes en takjes. Daar kunnen we mooi mee knutselen. We lopen langs koeien en paarden. Wat is er veel te zien en wat is dit leuk om samen te beleven! De Peuter4daagse is een initiatief van de KNWB.

Het defilé en de medaille-uitreiking!

Om de 4 dagen feestelijk af te sluiten, organiseerden we op de vrijdag een defilé. Een versierde binnenkomst met slingers, ballonnen en rode loper. En als ‘kers op de taart’ stonden er veel ouders, opa’s & oma’s tijdens het defilé ze aan te moedigen. Wat was dit een geslaagde activiteit en belevenis voor de peuters!