Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen bij KOM

Op de baby- en peutergroepen op onze locaties in Vaassen, Epe, Heerde en Wapenveld wordt meegedaan met de Nationale Voorleesdagen. De nationale voorleesdagen is een jaarlijks terugkerende landelijke campagne om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip bij kinderen.

Prentenboek van het jaar

Elke KOM-locatie gaf een eigen invulling aan de voorleesdagen. Dit werd gedaan aan de hand van het boekje “Help! Een verrassing!”.  Dit boekje staat landelijk centraal en is gekozen als prentenboek van het jaar.  Het is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.

Prentenboek van het jaar 2024

Wat werd er in Wapenveld gedaan?

Bij de peutergroep Vossen (locatie Villa KOM) gingen de peuters naar de bibliotheek en werden daar voorgelezen door een bibliotheek medewerker. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal. Na afloop mochten ze zelf boekjes uitzoeken.

In Vaassen werd begonnen met....

Bij de peutergroep Betje Big (locatie Nijntje) begonnen de peuters met een voorleesontbijt. Met een heerlijk krentenbolletje en een stukje fruit in de hand, luisterden de kinderen aandachtig naar het verhaal. 

Voorleesontbijt