Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Jongentje speurt naar Big Five

Met de BSO naar het belevingspad

De kinderen van de vakantie BSO in Wapenveld gingen op ontdekkingstocht. Samen gingen we de natuur in op zoek naar een belevingspad: de Zwijnenroute! En dat was zeker een beleving. Wat hebben we veel gezien en ontdekt.

Wat is een belevingspad?

Een belevingspad is een route door de natuur, speciaal voor kinderen. De routes zijn niet alleen leuk om te lopen maar zijn ook nog eens super leerzaam! Want wie weet spot je tijdens de route wel de Big Five van de Veluwe (de vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert)? In onze omgeving zijn er 3 verschillende belevingspaden. Lees er meer over op de website van Visit Veluwe.

Belevingspad routeboekje, verrekijker, loep en pen.

Zwijnenroute

Wij volgden we de Zwijnenroute. Deze route startte bij Restaurant De Ossenstal in Epe en is ongeveer 3 kilometer. We volgden de zwijntjes die aan de bomen hingen, dus dat was al goed speuren om de juiste weg te zoeken! Om het speuren nog spannender te maken, hadden we een speciaal belevingspakketje mee, met een opdrachtenboekje, verrekijker, loep en pen. Zo konden we nog meer wonderen van de natuur ontdekken!

Welke dieren kunnen we allemaal spotten?

Tijdens deze route leerden we van alles over wat er allemaal op de Veluwe te ontdekken is. We probeerden zelfs nog de Big Five te spotten bij het Wildopservatiepunt. Hier is een lange natuurlijke wand gemaakt van waarachter je wild kunt spotten. Maar de dieren hadden zich vandaag goed verstopt en moesten we het doen met enkel de voetsporen en andere kleine diertjes en insecten. Maar ook dát was leuk. Al met al was het weer een leuke BSO-dag!

Met de loep ontdekken we van alles in de natuur.