Gezond, beleven, bewegen en natuur

Gezond, beleven,
bewegen en natuur

Het is lente bij KOM kinderopvang

Binnen de structuur van de dag die we de kinderen op al onze locaties bieden, wordt er met thema’s gewerkt: zo zijn er voor kinderen steeds weer nieuwe uitdagingen. Kinderen ontdekken spelenderwijs steeds meer over een centraal thema. Elke locatie geeft er een eigen draai aan. Dit kan aan de hand van activiteiten, spelletjes, liedjes, praatplaten en de ingerichte speelhoeken. Op dit moment staat het thema ‘Lente’ centraal.

We gaan buiten de lente ontdekken!

In de Lente gaan we gaan met de kinderen lekker naar buiten want daar is zoveel te ontdekken! We wandelen door het dorp, het park of langs de weilanden. Zie jij wat daar allemaal groeit? De kinderen zien veel kleuren, grote bloemen, kleine bloemen. Heel veel bloemen of juist heel weinig. En ruik eens goed, elke bloem heeft weer een andere geur! Er is zoveel te ontdekken aan de lente!

Sensorisch de lente ontdekken!

Welke dieren ‘horen’ bij de lente? Onder andere de kip en het ei. We praten er op de groep over en vullen onze sensorische bak met weer iets nieuws: verschillende soorten zaadjes en pitjes. Dat kriebelt tussen je vingers als je het vastpakt. Maar je kunt het ook met een lepel door een trechtertje doen en in een bakje laten vallen. Hoor je welk geluid dat maakt? 

De moestuin klaarmaken voor de lente.

Als het lente is, kunnen we ook aan de slag om de moestuin startklaar te maken. En sommige dingen mogen al buiten de aarde in! We begonnen met aardappelen te poten in de nieuwe moestuin! Eén voor één leggen we de aardappelen voorzichtig in hun ‘bed’. Als alle aardappelen in een rijtje liggen ‘te slapen’ dekken we ze toe met aarde! Nu maar duimen voor een goede aardappeloogst dit jaar.

Dottie de Kip legt gekleurde eitjes!

We spelen met Dottie de Kip. Het is een kip die gekleurde eitjes legt. Weet jij hoeveel ze er legt? De peuters leggen de eitjes in de juiste nestjes. Er waren 3 rode, 3 blauwe, 3 groene en 3 gele eitjes. Een leuke en leerzame manier om de kleuren te ontdekken en kennis te maken met tellen.